Det handlar inte om att spritsa, pikera eller dekorera tårtor, 60 procent av vårt jobb måste vi städa. Hygien har en stor betydelse och det är viktigt att vara noggrann med varornas hantering och hur de ska förvaras.
Tror du att vi jobbar på det sättet?
Inte riktigt!
Man måste vara sparsam och använda lämpliga och inte för många verktyg, därför att man betalar för vatten och el. Det är inte som man ser på TV, där alla ingredienserna står så fint på bordet.
Om du måste hämta mjöl, tänk på att det finns mer än sju olika typer av mjöl.
Man hämtar först vågen sedan följer man receptet. Man måste respektera några viktiga steg som krävs :
- degberedning
- liggtid
- uppslagning
- jäsning
- avbakning
- efterbehandling
Jag har praktiserat några veckor och jag var tvungen att vakna klockan 3:00 mitt i natten och jag var klar med allt omkring 12:30. När andra hörde om dessa tider, tänkte de att jag skulle vara glad för att jag hade hela förmiddagen ledig, men det de inte visste var att man inte mådde så bra.
Kroppen reagerar därför att den är inte så van med det. Ja, det är sant, jag har hela förmiddagen för mig, men för att återhämta mig. Jag hade huvudverk, ont i ryggen, jag var yr och sömnig...så varför skulle jag vara glad?
Är det mitt drömjobb? Nej!
Egentligen går jag den här kursen för språket och inte för bakverkens skull!
No comments:
Post a Comment